2017-2018 Bahar Dönemi Bitirme Çalışması Dersi Duyurusu (bides Öğrenci Bilgilendirmesi-Bides'e Yüklenecek Bitirme Çalışması Pdf Örneği ve Dikkat Edilecek Hususlar)

2017-2018 BAHAR DÖNEMİ BİTİRME ÇALIŞMASI DERSİ DUYURUSU (BİDES Öğrenci Bilgilendirmesi-BİDES'E Yüklenecek Bitirme Çalışması PDF Örneği ve Dikkat Edilecek Hususlar)

Bitirme Çalışmalarına ait grup numaraları, grup yöneticileri ve üyeleri listesi 1. Öğretim ve 2. Öğretim olmak üzere ektedir. Listelerde her bitirme çalışması grubu tek bir grup numarası ile temsil edilmektedir. (Bitirme çalışmasını tek olarak yapan öğrenciler 1 kişilik grup olarak tanımlanmış, tek bir grup numarası verilmiş ve bu öğrenciler yönetici olarak atanmıştır.)

Grup Listesinde GÜNCELLEME yapılmıştır. Lütfen kontrol ediniz.

Bu listelerde Grup statüsü 1 olan öğrenci Grup Yöneticisi, 0 olan öğrenci/öğrenciler ise Grup Üyesi/Üyeleri olarak atanmıştır.

Aynı grupta bitirme çalışması yapmasına karşın ekteki listelerde farklı grup numaraları atanmış öğrenciler var ise bu öğrenciler durumlarını ve grup bilgilerini ozhan@sakarya.edu.tr adresine ivedilikle bildirmelidirler.

Bitirme Çalışması Değerlendirme Sistemi (BİDES) 18 Mayıs Cuma günü saat 12:00 de açılacak 19 Mayıs  Cumartesi günü saat 12:00'e kadar açık kalacaktır.  Bitirme çalışmaları ekte verilen "Sisteme Yüklenecek Bitirme Çalışması PDF Örnegi" dosyasında  belirtilen uyarılara ve yazım kılavuzu formatına uygun olarak Tek PDF hazırlanacak ve Grup yöneticisi olarak atanan öğrenci (ekteki listede grup statüsü 1 olan öğrenci) tarafından BİDES Sistemine yüklenecektir. İlgili bitirme çalışması grup yöneticisi tarafından yüklendikten sonra grupta şayet başka üye ya da üyeler varsa (ekteki listede grup statüsü 0 olan öğrenci/öğrenciler) onlar tarafından da sisteme giriş yapıp onaylanacaktır.

Ekteki "Sisteme Yüklenecek Bitirme Çalışması PDF Örnegi"nde de gösterildiği gibi SARI İLE İŞARETLENMİŞ BÖLGELERE dikkat edilmesi önem arz etmektedir. Sisteme Yüklenecek Bitirme Çalışmasında kapak sayfasında ve diğer bölümlerde danışman adı yazılmamalıdır. Grup numarası doğru olarak yazılmalıdır. Herhangi bir isim ya da kuruma teşekkür edilmemelidir. Giriş bölümünün son paragraflarında gerçekçi kısıtlar adını verdiğimiz değerlendirme kriterlerinde yer alan konulara (Gerçekçi kısıtlar ve koşullar, bitirme çalışmasının niteliğine göre; ekonomi, çevre sorunları, sürdürülebilirlik, üretilebilirlik, etik, sağlık, güvenlik, sosyal ve politik sorunlar gibi ögeleri içerirler.) ilişkin bilgiler verilmelidir. Özgeçmiş bulunmamalıdır.

Sistem açılışından sonra,

bides.saueem.com

adresinden giriş yapınız. Öğrenci mail adresinize ait kullanıcı adınızı yazıp giriş şifreniz için "Şifremi Unuttum" kısmını tıkladığınızda öğrenci mailinize şifre gönderilecektir. Gönderilen şifre ile sisteme girdiğinizde dosya yükleme bölümünde grup yöneticisi görebilir ve sisteme dosya yükleme işlemi grup yöneticisi tarafından yapıldıktan sonra grup üyeleri onaylamalıdır. BİDES SİSTEMİ DETAYLI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRMESİ EKTE VERİLMİŞTİR.